En aften ved åen jeg ikke sådan glemmer.
Jeg ville lige prøve en kort tur nu her hvor vejret var slået om til ” rigtigt ” fiskevejr.
Startede lige efter hytten ved Åkrogen og fiskede nedover med en forholdsvis stor flue. På et tidspunkt begyndte det at blæse godt op og det var egentlig lidt svært at kontrollere fluen helt, så jeg fik den placeret ” forkert” i et sving. Ihvertfald i forhold til det jeg oprindeligt havde tænkt. Hohedlinen blev fanget af en klat grøde, og fluen ligesom tog en baglæns kurs og så hurtigt på tværs af åen.
En megabølge delte ligepludselig åen og fluen blev taget knaldhårdt. Jeg kunne mærke med det samme at det var en stor fisk, så nu var det tungen lige i munden og så prøve at holde den ude fra grødetotten. Gik med den ca 10 minutter før jeg satte lys på den. Puha den var voksen og kunne absolut ikke lide lyset. Udløb rund det næste sving inden jeg fik set mig om, men fik den stoppet. Tilbage med den, og den gled lige ned i nettet og jeg kunne ånde lettet op.
Sikke en tur. Da jeg blev mig selv igen fik jeg den målt.
74 cm og 4,5 kg. Hvor er det dog en vidunderlig å at få så stor en fisk i.

Ralf